Jauniešu motivācija veikt fiziskās aktivitātes - Romanova, Antoņina (Latvijas Universitāte, 2014)
Autores bakalaura darbs „Jauniešu motivācija veikt fiziskās aktivitātes” tiek veikts ar mērķi: noskaidrot jauniešu motivāciju veikt fiziskās aktivitātes. Bakalaura darba hipotēze: jaunieši nav motivēti veikt fiziskās aktivitātes. Pētījuma laikā izvirzītā hipotēze apstiprinājās. Bakalaura darbs balstīts uz B. Ņūmenas veselības aprūpes sistēmas modeli. Teorētiskā daļā aprakstīts motivācijas jēdziens, raksturots jauniešu vecumposms, fizisko aktivitāšu ietekme uz jauniešu asinsrites sistēmu, ķermeņa masu, balsta un kustību sistēmu un fizisko vingrinājumu ietekme uz jauniešu veselību. Pētījuma daļa veikta izmantojot kvantitatīvo pētīšanas metodi – anketu, ar kuras palīdzību noskaidrota jauniešu motivācija veikt fiziskās aktivitātes. ATSLĒGVĀRDI Motivācija, fiziskās aktivitātes, jauniešu vecumposms, B. Ņūmena,

The author's thesis "Youth motivation to perform physical activity" is intended to: clarify the motivation of young people to make physical activity. The hypothesis of the Research people is not motivated to perform physical activity. During the study, the hypothesis is confirmed. The theses are based on B. Newman health care model. The theoretical part describes the concept of motivation, describing the age period of young people, physical activity impact on young people's circulatory system, the body weight of the musculoskeletal system and the influence of exercise on young people's health. The part of the study is conducted using quantitative research method - a questionnaire with the help of established young people's motivation to perform physical activity. KEYWORDS Motivation, physical activity, the age periods of the young, B. Newman
Woung People`s Motivation to Perform Physical Activity
Keywords: Medicīna