Latvijas kreditēšanas sistēmas analīze: problēmas un risinājumi - Tolpigins, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba tēma ir “Latvijas kreditēšanas sistēmas analīze: problēmas un risinājumi”. Maģistra darba mērķis ir izpētīt kreditēšanas sistēmas attīstību Latvijā, izanalizēt kreditēšanas darbības rādītājus laika posmā no 2005.gadam līdz 2011.gadam, salīdzināt Latvijas komercbanku piedāvāto kredītu veidus un to atmaksāšanas nosacījumus. Lai sasniegtu darba mērķi tika veikti sekojoši darba uzdevumi: izpētīti kreditēšanas sistēmas teorētiskie aspekti, izanalizēti Latvijas kreditēšanas sistēmas sniegtie pakalpojumi un Latvijas kreditēšanas sistēmas darbības rādītāji no 2005.gada līdz 2011.gadam, apskatītas Latvijas kreditēšanas sistēmas pilnveidošanas iespējas līdz 2015.gadam, noteiktas kreditēšanas problēmas un izstrādāts Latvijas kreditēšanas sistēmas tālākās attīstības tendences novērtējums, ka arī izstrādāti secinājumi un priekšlikumi. Pirmajā nodaļā autors analizē kredīta būtību un kreditēšanas sistēmas teorētisko darbību, apkopo informāciju par kredītu veidiem, ka arī aprakstīta Latvijas kreditēšana tiesiskā bāze. Otrajā nodaļā tiek analizēti Latvijas kreditēšanas sistēmas darbības rādītāji, kreditēšanas tirgus dalībnieki, kā arī tiek ietverta informācija par kredītriska aspektiem, ka arī apkopota informācija par klienta novērtējumu kreditēšanas sistēmā. Trešajā nodaļā tiek raksturotas Latvijas kreditēšanas sistēmas attīstības prognozes un pilnveidošanas iespējas līdz 2015.gadam, un ar to saistītas problēmas un risinājuma variantus. Darba nobeigumā apkopoti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi par kreditēšanas sistēmas attīstību un pilnveidošanu. Maģistra darbā ietvertas 88 lpp., 3 nodaļas, 5 tabulas, 17 attēli un 35 literatūras avoti. Kreditēšanas sistēmas darbības rādītāju analīze tika veikta, balstoties uz banku sektora darbības rezultātiem laika posmā no 2005.gada līdz 2011.gadam ieskaitot. Maģistra darba atslēgas vārdi: kreditēšanas sistēma, klientu raksturojums, kredītrisks.

Master`s work theme is „The Latvian lending system analysis: Problems ans Solutions”. Master`s work`s aim is to investigate development of Latvian lending system, to analyse the lending perfomance in time period 2005-2011, to compare largest Latvian banks` loan offers. To attain master`s work aim, it were made following tasks: searched lending system academic literature, analysed Latvian loan offers and lending perfomance in time period 2005-2011, made proposals on the lending outlook for Latvian. The first part gives an explanation of the nature of credit and credit system of theoretical analysis, legal provisions and loans typies. The first part gives an explanation of the nature of credit and credit system of theoretical analysis. In the second part are analysed the Latvian lending system performance, financial market participants, different aspekts of credit risk and customers assessment in lending system The third part consists of Latvian credit system development and potencial for improving analysis till year 2015. Has developed findings and recommendations of the lending system modernization and development. The total amounts to 88 pages, 3 chapters, 5 tables, 15 pictures and 35 bibliography sources. Master`s work key words: lending system operation, credit and customer characteristics.
The Latvian lending system analysis: Problems and Solutions
Keywords: Ekonomika