Interaktīvs un konfigurējams virtuālās vides ietvars - Stikāns, Andris (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā aprakstīts, kā izveidot un pielietot pašam savus objektu atpazīšanas klasifikatorus un izmantot tos autora izstrādātajā virtuālās vides ietvarā. Šī sistēma sastāv no tīkla kameras, attēlu apstrādes, notikumu veidošanas procesiem un virtuālās vides. Attēlu apstrādes process analizē tīkla kameras datus. Sistēma veido notikumus, balstoties uz klasifikatoru konfigurāciju un objektiem attēlos. Tālāk šie notikumi kontrolē virtuālās vides objektus, kuri ir attēloti uz izvadiekārtas (ekrāna, projektora, televizora). Šo programmatūru iespējams izmantot jebkurā sfērā, kurā objektu noteikšanu attēlos nepieciešams attēlot virtuālajā vidē. Kā piemērs klasifikatoru veidošanā un ietvara pielietošanā, tika izmantoti divi jauni klasifikatori, kuri nosaka, vai cilvēka roka ir pacelta.

This thesis describes how to create and use your own object recognition classifiers in a virtual environment. An interactive and configurable virtual environment framework is a system for adding different object recognition classifiers. Such system consists of a camera, image, event processing software and a virtual environment. The program is analyzing images from the web camera. The system generates events depending on the classifiers and objects in images. These events control objects in the virtual environment which are displayed on output devices (screen, projector, TV). The application domain of this system can be in any field where object identification in images and reflection to virtual environments is essential. The framework is demonstrated by the example of creating classifiers and application that determines a person's arms and does a simple gesture recognition. Accordingly, the virtual framework was also driven by these examples.
Interactive and configurable virtual environment framework
Keywords: Datorzinātne