Vienota informācijas sistēma Jūrmalas pilsētā: esošā situācija un attīstības iespējas - Cimdiņa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2007)
Bibliotēkas mūsdienu informācijas sabiedrībā pakāpeniski pārveidojas par universālā informācijas pakalpojuma sniedzējām. VVBIS ietvaros Jūrmalas bibliotēku apvienībā ieviesti tehnoloģiski jauninājumi, taču nav pilnībā izstrādāta sistēma, kā efektīvi apkalpot lietotājus bibliotēkā un sniegt attālās pieejas pakalpojumus. Darba mērķis ir izpētīt esošo JBA informācijas plūsmu un izveidot Jūrmalas pilsētas publisko bibliotēku vienotas informācijas sistēmas attīstības modeli. Pētījuma rezultātā izstrādāti priekšlikumi JBA vienotas informācijas sistēmas attīstībai, lai visiem JBA lietotājiem varētu nodrošināt universālās informācijas pakalpojumu. Darbā izstrādāts vienots informācijas plūsmas sadarbības modelis, kurā attēlota JBA sadarbība ar dažādām valsts un pašvaldību institūcijām.

The role of libraries in the information society is gradually changing towards universal information service provider. In the framework of the State United Library Information System, number of technological improvements have been introduced in Jurmala Library Association (JLA), however, there is no developed system for providing effective services to users in library and in distance mode. The goal of the Thesis is to analyse current flow of information in JLA and to establish development model for united information system of Jurmala city public libraries. As a result of the study, proposals for united information system at JLA have been elaborated in order to provide universal information service to all users of JLA. At the end of the Thesis, united information flow model with cooperation links with different state and municipal institutions is proposed.
Unified Information System in Jurmala City: Current Situation and Development Prospectives
Keywords: Komunikācijas zinātne