SIA "Anda L" darbības analīze un tālākās attīstības iespējas. - Staņeviča, Anna (Latvijas Universitāte, 2015)
Uzņēmumu attīstībā ievērojamu lomu ieņem dažādi faktori, kuri savstarpēji mijiedarbojas un ietekmē cits citu. Līdz ar to, pie uzņēmuma attīstības plānošanas kā iekšējie, tā arī ārējie faktori ir tie, kas nosaka cik lielā mērā un kādos virzienos uzņēmums spēs attīstīties, nostiprināt savas tirgus pozīcijas attiecīgajā segmentā, ņemot vērā mūsdienu mainīgo un samērā neprognozējamo ekonomisko vidi, kā arī patērētāju pirktspēju, vajadzības un pieprasījumu. Bakalaura darba mērķis: Izanalizēt SIA „Anda L” darbības analīzi un tālākās attīstības iespējas. Mērķa īstenošanai tika izpētīti un analizēti literatūras avoti par uzņēmējdarbību un tās ietekmējošiem faktoriem, veikta SIA „Anda L” iekšējās un ārējās vides novērtējums, finanšu datu analīze, SVID analīze, klientu aptauja, kā arī intervija ar SIA „Anda L” vadību. Bakalaura darba rezultāti parādīja, ka pie uzņēmuma veiksmīgas funkcionēšanas un attīstības nozīmīga loma ir kā uzņēmuma iekšējai, tā arī ārējai videi, kas lielā mērā nosaka iespējamos uzņēmuma attīstības virzienus un tendences. Atslēgas vārdi: uzņēmējdarbība, uzņēmējdarbības vide, ārējā vide, iekšējā vide, mazie un vidējie uzņēmumi.

Significant role in the development of enterprises in the ranks of the various factors interact and affect each other. Along with this, at the company's development planning as internal as well as external factors are those that determine to what extent and in what ways the company will be able to grow, to strengthen its market position in the segments concerned, taking into account the modern variable and relatively unpredictable economic environment, as well as consumer purchasing power, needs and requests. The aim of bachelor thesis is: to analyze the activity analysis and its further development opportunities. To obtain the purpose of bachelor thesis the literature sources are researched and analyzed about entrepreneurship and its influencing factors, the internal and external factor assessment analysis as well as financial data, SWOT analysis have been done by Ltd “Anda L” and customer questionnaire, as well as an interview with the Ltd “Anda L” management. Bachelor's thesis has been showed that the successful functioning of the organization and its development plays an important role the company's internal and external environment, which largely determines the possible business developments and trends. Key words: entrepreneurship, business environment, external environment, internal environment, small small and medium-sized enterprises.
SIA "Anda L" analysis of activity and additional development opportunities.
Keywords: Vadībzinātne; uzņēmējdarbība; uzņēmējdarbības vide; ārējā vide; iekšējā vide; mazie uzņēmumi