Kultūras izpausmes formas digitālajos kanālos Covid-19 pandēmijas ietekmes rezultātā - Alkšere, Simona Sindija (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darbā “Kultūras izpausmes formas digitālajos kanālos Covid-19 pandēmijas ietekmes rezultātā” apskatītas, analizētas kultūras izpausmes formas ar digitālo kanālu starpniecību un tas kā Covid-19 pandēmija ietekmējusi kultūras izpausmi. Darba mērķis ir noskaidrot vai digitālo kanālu izmantošana bija un ir veiksmīgs rīks, lai ar tās starpniecību radītu, pārraidītu dažādus kultūras notikumus un, vai joprojām un tikpat aktīvi, arī pēc Covid-19 epidemioloģisko ierobežojumu atcelšanas, kultūras radīšanai un pārraidīšanai tiek izmantoti dažādi digitālie kanāli. Darba teorētisko bāzi veido kultūras un tradīciju nozīme sabiedrībā, kultūru tipoloģija, kultūras pasākumu apskats Covid-19 pandēmijas epidemioloģisko ierobežojumu laikā, kā arī informācijas un tīkla sabiedrības pamatprincipi. Izvirzītajos pētnieciskajos jautājumos atbildes iegūtas, veicot kvalitatīvo kontentanalīzi jeb satura analīzi un daļēji strukturēto intervēšanu un anketēšanu. Pētījums sastāv no trīs daļām – teorijas, metodoloģijas un empīriskās daļas.

In the bachelor thesis “Forms of cultural expression in digital channels as a result of the impact of the Covid-19 pandemic” examines, analyzes the forms of cultural expression through digital channels and how the Covid-19 pandemic has affected cultural expression. The aim of the work is to find out whether the use of digital channels was and is a successful tool for creating, transmitting various cultural events through it, and whether different digital channels are still just as actively used for creating and transmitting culture even after the lifting of the epidemiological restrictions of Covid-19. The theoretical basis of the work consists of the importance of culture and traditions in society, the typology of cultures, the review of cultural events during the epidemiological restrictions of the Covid-19 pandemic, as well as the basic principles of the information and network society. The answers to the research questions raised were obtained by qualitative content analysis or content analysis and semi-structured interviewing and questionnaires. The study consists of three parts – theory, methodology and empirical part.
Forms of cultural expression in digital channels as a result of the impact of the Covid-19 pandemic
Keywords: Komunikācijas zinātne; kultūra; Covid-19 pandēmija; digitālā kultūra; digitālā māksla; NFT