Augsnes faktoru ietekme uz arbuskulāro mikorizu pelēkajās kāpās rietumu Latvijas piekrastē - Dimbiere, Arta (Latvijas Universitāte, 2015)
Arbuskulārā mikoriza palīdz augiem izdzīvot dažādos neparastos apstākļos pie lieliem traucējumiem. Kas ietekmē mikorizu? Darbā ir apkopoti dati par mikorizas frekvenci, intensitāti un arbuskulu daudzumu augu saknēs, kā arī dati par augsni. Analizējot mikorizu, augu sugas un augsnes datu tiek aplūkota sakarība starp šiem trim faktoriem. No tā izriet, ka mikorizas esamību ietekmē, gan augsnes faktori, gan pats augs.

Arbuscular mycorrhiza helps plants to survive in unusual circumstances. What is affecting mycorrhiza? The article summarizes data on mycorrhiza frequency, intensity and arbuskulu quantity of plant roots, as well as data on soil. Analyzing relation between mycorrhiza, plant and soil factors. In concludion it shows that the mycorrhiza, plant and soil factors are connected.
Soil factors on arbuscular mycorrhiza in gray dunes of the western Latvian coast
Keywords: Bioloģija; arbuskulārā mikoriza; augsnes ietekme; pelēkās kāpas; arbuscular mycorrhizae; influence of soil