Latvijas baltkrievu minoritāte 1918.-1934.gadā: atspoguļojums presē - Gimbers, Ņikita (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir „Latvijas baltkrievu minoritāte 1918. – 1934.gadā: atspoguļojums presē.” Darba mērķis ir izanalizēt 1920. – 1934. gados izdotās Latvijā baltkrievu preses izdevumus un konstatēt kā tas atspoguļo baltkrievu nacionālo darbību Latvijā un citās baltkrievu zemes notiekošos procesus. Lai sasniegtu šo mērķi ir uzstādīti sekojošie uzdevumi: 1) Izanalizēt baltkrievu attīstību viduslaikos un jaunajos laikos; 2) iepazīties ar starpkaru posma notikumiem baltkrievu apdzīvotās teritorijās; 3) raksturot baltkrievu aktivitātes Latvijā starpkaru periodā politikas, kultūras un izglītības jomās. Secināts, ka prese sniedz būtisku informāciju par Latvijas baltkrievu aktivitātem starpkaru posmā.

The theme of bachelour paper is „Press view on Belorussian minority in Latvia from 1918 – 1934”. Bechlelar paper`s task is too analyse publications of Belorussian press in Latvia ischud from 1920 to 1934 and to establish how current processes in other Belorussian lands and Belorussian national activity in Latvia were viewed. To achieve this goal were set the following tasks: 1) to analyse Belorussian development in middle ages ang modern history; 2) to get to know about events in interwar period on the territory inhabited by belorussian; 3) about new thinks in culture and education; 4) about happening in others places inhabited by Belorussian; 5) about political activities of Belorussian. In conclusion how the press gives essential information about activity of Belarussian during interwar period.
The Belarussian minority in Latvia 1918-1934: reflections in press
Keywords: Vēsture; Baltkrievi; Minoritāte; prese; Latvijas; Avīze