SIA "RIMI Latvia" finanšu pārskatu analīze un novērtējums - Strazdiņa, Baiba (Latvijas Universitāte, 2012)
Studiju nobeiguma darba mērķis ir SIA „RIMI Latvia” finanšu pārskata novērtēšana, lai izstrādātu priekšlikumus uzņēmuma darbības uzlabošanai. Darbs sastāv no ievada, trīs nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Pirmajā nodaļā ir aprakstīta finanšu analīzes būtība, finanšu analīzes informācijas lietotāji, finanšu analīzes metodes un finanšu analīzes informācijas avoti. Otrajā nodaļā aprakstīts SIA „RIMI Latvia” raksturojums. Trešajā nodaļā ir veikta bilances un peļņas vai zaudējumu aprēķina horizontāla un vertikāla analīze, aprēķināti likviditātes, maksātspējas, aprites un rentabilitātes rādītāji, arī tiek apskatīta uzņēmuma bankrota iespējamība. Darbā tika pētīta un novērtēta uzņēmuma finansiālā situācija no 2007. gada līdz 2010.gadam. Darba nobeigumā tiek apkopoti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi uzņēmuma darbības uzlabošanai. Darba apjoms ir 68 lapaspuses. Atslēgvārdi: likviditāte, maksātspēja, aprite, rentabilitāte, bankrota iespējamība.

Graduation work name is 'Analysis and evaluation of 'SIA RIMI Latvia' financial statements'. The purpose of this final study work is evaluation of financial statements of SIA "RIMI Latvia" in order to develop proposals for improving business performance. The work is structured in introduction, main part in 3 chapters, and the final part of conclusions and proposals. The first chapter describes the nature of financial analysis, information users of financial analysis, methods and sources of information of financial analysis. The second chapter describes SIA "RIMI Latvia" characteristics. The third chapter is dedicated to balance sheet and income statements, horizontal and vertical analysis of the liquidity, solvency and turnover profitability, estimates of company's bankruptcy probability. The company's financial situation is surveyed and evaluated for the period of years between 2007 and 2010. The summary contains conclusions and proposals for improving business performance in the future. This diploma work volume is 68 pages. Keywords: liquidity, solvency, turnover, profitability, the probability of bankruptcy
Analysis and evaluation of SIA "RIMI Latvia" financial statements
Keywords: Ekonomika