Zīmola maiņa A/S Citadele banka - Krūmiņa, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā „Zīmola maiņa AS Citadele banka” tiek pētīta zīmola maiņa bankā Citadele, tā iemesli un jaunā zīmola izstrādes process, pozīcija tirgū un attīstības process. Tas tiek salīdzināts ar citām bankām, kuras Latvijā pēdējo gadu laikā ir mainījušas savus zīmolus. Darba mērķis ir noskaidrot vai kādi ir zīmolu maiņas iemesli tik lielos korporatīvos uzņēmumos un vai tie palīdz palielināt un nostiprināt tirgus pozīcijas. Teorētiskajā daļā ir aprakstīts zīmola vispārējais raksturojums, dažādu teorētiķu viedokļi, tā izveides process un stratēģija darbojoties tirgū. Darba kopējais apjoms ir 69 lappuses, kuras sadalītas trīs lielās daļās – teorētiskajā daļā, aprakstošajā daļā un pētnieciskajā daļā. Atslēgas vārdi: zīmols, zīmola maiņa, zīmola stratēģija, AS Citadele banka.

The Term Paper „Brand Change in AS Citadele Bank” researches the brand name change in Citadele Bank, its reasons and the progression process of a new brand, the position in market and its development process. There is a comparison with other banks which have changed its name in recent years. The aim of the Paper is to find out if there are any reasons of changing a brand name in such large enterprises and if they help to increase and strengthen positions in market. The theoretical part describes general characteristics of a brand, different point of views of theoriticians, development process and the strategy when operating in market. The total volume is 69 pages, divided into three main parts – theoretical part, descriptive part and exploratory part. Key words: brand, change of a brand, strategy of a brand, AS Citadele bank
Rebranding Bank Citadele
Keywords: Vadībzinātne