Izejvielu aprites optimizācija ražošanas uzņēmumā, lietojot dažādus krājuma vadības modeļus - Alksnis, Artis (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba mērķis ir atrast modeli, kuru varētu izmantot kā pilnvērtīgu rīku, kas palīdzētu optimizēt izejvielu un iepakojumu iegādi. Darbā tiek apskatīti trīs modeļi, pirmie divi tika veidoti balstoties uz literatūru un trešais tika izveidots paša spēkiem, izmantojot iegūtās zināšanas lineārajā programmēšanā.

The main goal for this paper is to describe and develop a tool for raw material flow optimization in a small manufacturing company. We are indroducing three different models, first two are inspired from literature and the last one is created using linear programming.
Raw material flow optimization in a production company using different inventory control models
Keywords: Matemātika; izdevumu minimizācija; krājumu vadība; pieprasījumu prognozēšana; lineārā programmēšana; dinamiskā programmēšana