Iekšējās komunikācijas un darba vides loma lojalitātes veicināšanā: “Attīstības finanšu institūcija ALTUM” A/S piemērs - Keiša, Laima (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “Iekšējās komunikācijas un darba vides loma lojalitātes veicināšanā: “Attīstības finanšu institūcija ALTUM” A/S piemērs”. Darba mērķis ir noskaidrot, kā iekšējā komunikācija, kā arī darba vide uzņēmumā veicina darbinieka apmierinātību un lojalitāti. Darbs sastāv no teorētiskās, metodoloģiskās un empīriskās daļas. Pirmajā daļā tiek aplūkota komunikācijas nozīme, process, veidi, kā arī tiek izpētīti un aprakstīti organizācijas komunikācijas instrumenti, mērķi un uzņēmuma lojalitātes veicināšanas pieejas. Otrajā daļā tiek aprakstītas izmantotās pētījuma metodes – intervija un aptauja, kā arī aprakstīta šo metožu nozīme, lai sasniegtu pētījuma uzdevumus. Trešajā daļā tiek analizēti interviju un aptauju saņemtie dati, sniegta vispārīgā informācija par uzņēmuma struktūru, darbošanos, kā arī izdarīti secinājumi par komunikācijas procesiem un darbinieku lojalitāti uzņēmumā. Noslēgumā tiek sniegti priekšlikumi par uzņēmumu iekšējās komunikācijas procesu pilnveidošanu. Darba apjoms ir 102 lapas, 14 attēli un 9 pielikumi.

The topic of the bachelor thesis is “The role of internal communication and work environment in promoting loyalty: the example of "Attīstības finanšu institūcija ALTUM" A/S”. The aim of the thesis is to find out how internal communication as well as the working environment in the company contribute to employee satisfaction and loyalty. The work consists of theoretical, methodological and empirical parts. The first part deals with the meaning, process and types of communication, as well as examines and describes the communication tools, objectives and approaches of the organisation to promote loyalty. The second part describes the research methods used - interview and survey, as well as describes the role of these methods in achieving the objectives of the study. The third part analyses the data from the interviews and surveys, provides general information about the structure and functioning of the company and draws conclusions about the communication processes and employee loyalty in the company, as well as provides proposals for improving internal communication processes. The work consists of 102 pages, 14 figures and 9 appendices.
The role of internal communication and work environment in promoting loyalty: the example of “Attīstības finanšu institūcija ALTUM” A/S
Keywords: Komunikācijas zinātne; uzņēmuma iekšējā komunikācija; darbinieki; lojalitāte; darbinieku apmierinātība