M. Zoščenko S. Dovlatova interpretācijā - Seļezņova, Veronika (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbā «Mihails Zošenko Sergeja Dovlatova Interpretācijā» tiek mēģināt izanalizēt tos procesus, kas uz Mihaila Zošenko un Sergeja Dovlatovas daiļrada piemēra var izpētīt viņas kopīgus literārus motīvus. Pētījums veikts, pamatojoties uz M. Zošenko stāstiem – «Aristokrāte», «Nervozi cilvēki», «Pirts», S. Dovlatova stāstiem –« Ziemas cepure», «Poplīnu krekls», «Neredzama grāmata».Darbā ir iekļauti vērojumi par stāstam, tēlainības, tematiskajām un stilistiskajām īpatnībām. Pētījums ir aktuāls, jo atspoguļo informāciju par problēmu, kas līdz šim nav pilnībā izpētīta un var izrādīties noderīga kā filoloģijas studentiem, tā arī S. Dovlatova un M. Zošenko daiļrades cienītājiem.

RESUME The Bachelor Thesis «M.Zoshchenko in the interpretation of S.Dovlatov» is an attempt to try to analyse this processes, which on the M.Zoshchenko and S.Dovlatova creation example can explore them general literary reasons. Research is executed, ground on M. Zoshchenko histories – «The Aristocrat», «Nervous people», «The Banya», S. Dovlatova histories – «Еhe Winter cap», «The shirt of Poplins», «The invisible book». At work supervisions are included for history, vividnesses, the thematic and stylistic features. This research is relevant due to the fact that the problem is not explored enough and it may prove useful both for philology students and for the admirers of S.Dovlatova and M. Zoshchenko writings.
M. Zoshchenko in the Interpretation of S. Dovlatov
Keywords: Krievu filoloģija