Internets kā pilsoniskās sabiedrības platforma Krievijā - Hodoss, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2013)
Šajā bakalaurā darbā tika izpētīta Krievijas interneta telpa, kura tiek uzskatīta par vienīgo brīvo sabiedrisko platformu Krievijā. Pēdējo gadu laikā Krievijas interneta telpa ir pieredzējusi pilsonisko aktivitāšu pieaugumu, kas ir veicinājis autonomas pilsoniskās sabiedrības attīstību. Darba mērķis ir noskaidrot, kādā mērā Krievijas interneta telpa kalpo par pilnvērtīgu autonomas pilsoniskās sabiedrības platformu. Teorētiskajā daļā tika izvirzīti seši stipras pilsoniskās sabiedrības faktori, pēc kuriem ir iespējams veikt interneta telpas analīzi. Rezultātā, Krievijas interneta telpa izturēja četrus no sešiem stipras pilsoniskās sabiedrības faktoriem, kas nozīmē, ka internets nekalpo par pilnvērtīgo pilsoniskās sabiedrības platformu, tomēr tas dod neapšaubāmu ieguldījumu pilsoniskajā attīstībā valstī.

The bachelor paper explores Russian Internet space, which is considered to be the last open platform for public deliberation. In the last couple of years Russian Internet space has seen a huge increase in civil activism that has stimulated independent civil society development. The aim of this paper is to determine whether the Russian Internet space serves as a full fledged platform for civil society. In theoretical part the author has proposed six factors for strong civil society by which it is possible to analyze internet space. As a result, Russian Internet space has fulfilled four out of six strong civil society factors, which means that it fails to serve as a full fledged platform for civil society, but nevertheless internet gives an undoubted contribution to civil development in Russia.
Internet as a platform for civil society in Russia
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)