Latvijas publisko bibliotēku digitālo kolekciju lietojamības novērtējums - Pavlina, Agnese (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba „Latvijas publisko bibliotēku digitālo kolekciju lietojamības novērtējums” mērķis ir noskaidrot, vai Latvijas publisko bibliotēku veidoto digitalizēto un digitāli radīto dokumentu kolekciju publicēšanas veidi atbilst labai lietojamības praksei un lietotāju vajadzībām. Pētījuma veikšanai izveidota izlase no 8 publisko bibliotēku veidotajām digitālajām kolekcijām iekļaujot 4 to publicēšanas veidus. Bakalaura pētījuma rezultātā tika noskaidrots, ka Latvijas publisko bibliotēku veidotās digitālās kolekcijas apmierina lietotāju pamata vajadzības, tomēr neatbilst labai lietojamības praksei, it īpaši to estētiskā dizaina un navigācijas iespēju kontekstā. Atslēgvārdi: digitālās kolekcijas; digitāli radīts, digitalizēts, lietojamība, novērtējums

Bachelor’s „Usability evaluation of digital collections of the Latvian public libraries” goal is to establish if Latvian public library digital collections, including digitized and digital born collections, made by public libraries of Latvia, comply with usability evaluation and serve the needs of users. In order to accomplish the study, a selection of 8 Latvian public library digital collections was made, including 4 publishing methods. In the result of bachelors research it was established, that digital collections made by Latvian public libraries satisfy the users basic needs, but does not comply with standard usability evaluation criteria, especially in the context of navigation and design aspects. Keywords: digital collection, digital born, digitized, usability, evaluation
Usability evaluation of digital collections of the Latvian public libraries
Keywords: Bibliotēkzinātne