Feimaņu muižas parka dendroflora - Šlivka, Dagnija (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbs „Feimaņu muižas parka dendroflora” ir vietas studija, ar kuru autors vēlas pievērst uzmanību vietas identitātei, rodot kopīgo un unikālo konkrētā vietējas nozīmes kultūrvēsturiskā un dabas objektā Latgales un Latvijas kontekstā. Pētījuma mērķis ir izpētīt Feimaņu muižas parka dendrofloras sastāvu, vietējo un introducēto kokaugu izplatību pētāmajā teritorijā, reģistrēt un novērtēt pētāmajā teritorijā sastopamo aizsargājamo koku (dižkoku) vitalitāti, kā arī izstrādāt Feimaņu muižas parka aizsardzības apsaimniekošanas risinājumus. Bakalaura darba izstrādes ietvaros 2010. gadā veikta parka dendrofloras inventarizācija, kā rezultātā noskaidrotas pašlaik parkā sastopamās sugas, tās ir 19 vietējās un 22 svešzemju kokaugu sugas. Tika konstatēti līdz šim nereģistrēti trīs dižkoki, izstrādāts parka plāns, iegūti vizuālie un kartogrāfiskie materiāli. Darbā piedāvāti vēlamie parka apsaimniekošanas pasākumi. Atslēgvārdi: Feimaņu muižs parks, dendroflora, vietējās sugas, introducētās sugas, dižkoks, apsaimniekošana.

The bachelor paper "Dendroflora in Feimani manor park" is a local study targeted at identification of the place identity that is achieved by finding the common and unique in the concrete local objects of cultural, historical and biodiversity significance in the context of Latgale region and Latvia. The aim of the bachelor thesis was to investigate the composition of dendroflora in Feimani manor park, presence of native and introduced species in the research area, to register and evaluate the currently found the noble trees’ vitality, as well as to develop the solutions for the protection and management of Feimani manor park. The dendroflora of the park was surveyed in 2010. As a result, 19 local and 22 introduced tree species were found. Three so far unregistered noble trees were discovered, the layout of the manor park was prepared, and visual and cartographic materials prepared. Additionally, advisable measures for management of the manor park were proposed. Key words: Feimani manor park, dendroflora, native species, introduced species, noble trees, management.
Dendroflora of the Feimani manor park
Keywords: Ģeogrāfija