SIA „Būvbirža” saimnieciskās darbības analīze - Tutāne, Liene (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarba tēma ir SIA „Būvbirža” saimnieciskās darbības analīze. Darba mērķis bija analizēt SIA „Būvbirža” gada pārskatus, izpētīt uzņēmuma saimniecisko darbību, tā attīstību, analizēt uzņēmuma finansiālo stāvokli, kā arī izpētīt grāmatvedības kārtošanu un organizāciju uzņēmumā. Darbs sastāv no 5 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, pielikumiem. Diplomdarba pirmā daļa bija teorētiskā daļa, kurā autore aprakstīja vispārēju informāciju par uzņēmumu. Tiek apskatīti uzņēmuma galvenie darbības virzieni, uzņēmuma misija. Diplomdarba trešajā daļa autore ir apskatījusi kā tiek veikta grāmatvedības kārtošana un uzskaite uzņēmumā. Diplomdarba trešā daļa ir praktiskā daļa, kurā darba autore ir veikusi SIA „Būvbirža” gada pārskata analīzi. Ceturtajā daļa darba autore ir apskatījusi pamatlīdzekļu uzskaite uzņēmumā. Tiek apskatīts kā tiek veikta pamatlīdzekļu dokumentācija, pamatlīdzekļu novērtējums un pamatlīdzekļu nolietojumu aprēķins. Diplomdarba piektā daļa arī praktiskā daļa, kurā darba autore ir veikusi SIA „Būvbirža” finansiālā stāvokļa novērtēšanu, kurā tika izanalizēti uzņēmuma likviditātes rādītāji, maksātspējas rādītāji, aktivitātes un rentabilitātes rādītāji.

The theme of this diploma work is management approach analysis of Ltd „Būvbirža”. The aim of this work was to analyze Ltd „Būvbirža” annual reports, to examine enterprise management approach, its development, to analyze enterprise’s financial situation as well as to examine how enterprise is running its accounting and work organization within the enterprise. Work consists of 5 sections with conclusions and suggestions in the end, as well as appendixes. First part of work was based on theory interpretation, where author described general information about the enterprise - like enterprise’s general actions direction, enterprise’s mission. In the third part of work, author has examined how the accountancy had been running in enterprise. This is practical part, where author has examined Ltd „Būvbirža” annual report’s analysis. In the fourth part author has examined fixed assets bookkeeping in enterprise. Author has examined how the fixed assets documentation, fixed assets assessment and amortization of fixed assets had been done in enterprise. Fifth part of work is practical, where author has done financial situation assessment and analyzed enterprise’s liquidity ratio, paying capacity, activities and profitableness.
Management approach analysis of Ltd "Būvbirža"
Keywords: Ekonomika