Tenisa attīstība lauku reģionā - Paimiņa, Līna (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darba tēma ir “Tenisa attīstība lauku reģionā”. Pētījuma mērķis – Noskaidrot tenisa treniņu praktizēšanas iespējas lauku reģionā. Teorētiskajā daļā tiek izpētīta esošā situācijas jauniešu vispārējās fiziskās un emocionālās veselības kontekstā, kā arī analizēti pieejamie zinātniskie pētījumi, par tenisa ieguvumiem. Papildus tiks pētītas tenisa praktizēšanas iespējas Vecpiebalgā, lai attīstītu tenisu un veicinātu nodarbošanos ar fiziskajām aktivitātēm. Pētījuma laikā tika atbildēts uz pētniecisko jautājumu – Kādas ir praktizēšanas iespējas tenisam lauku reģionā Latvijas izglītības sistēmā? Kvalifikācijas darba ietvaros tiks veikta anketēšana tenisā iesaistīto personu atgriezeniskās saites iegūšanai un Vecpiebalgas jauniešu vēlmju izzināšanai - tenisa nodarbību apmeklētībā, apkopojot ar sporta skolu vadītāju ieteikumiem par tenisa darbības iespējām. Noslēgumā tiks apkopoti priekšlikumi tenisa praktizēšanas iespējām lauku reģionā Latvijas izglītības sistēmā un realizēta informatīva nodarbība.

The subject of the qualification work is "Development of tennis in the rural region". The study aims to find out the possibilities of tennis in the rural region. The theoretical part examines the existing situation in the context of young people’s general physical and emotional health, as well as analyzes the available scientific research on the benefits of tennis. In addition, the possibilities of practicing tennis in Vecpiebalga will be studied to develop tennis and promote physical activities. During the research, the research question was answered - What are the opportunities for practicing tennis in rural regions in the education system of Latvia? As part of the qualification work, a questionnaire will be conducted to obtain the feedback of the persons involved in tennis and to find out the interest of the youth of Vecpiebalga - in the attendance of tennis lessons. Summing up with the recommendations of the heads of sports schools on the possibilities of tennis activities. At the end, proposals for the possibilities of practicing tennis in rural regions in the Latvian education system will be gathered and an informative lesson will be held.
Development of tennis in the rural region
Keywords: Sporta zinātne; teniss; skolēni; veselības veicināšana; interešu izglītība; profesionālās ievirzes izglītība