Poētiskie personvārdi Nikolaja Gudaņeca dzejā. - Gļebova, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbs ir veltīts Nikolaja Gudaņeca dzejas poētiskā vārda analīzei. Darbu sastāda divas daļas. Pirmajā daļā tiek izskatīta onomāstika, kā zinātne un termiņš “poētonims”, kā arī izskatīta poētonima klasifikācijas problēma un poētonimu funkcijas. Otrajā daļā tiek izskatīti poētonimu tipi un tiek piedavāts jēga komentārs poētonimiem Nikolaja Gudaņeca dzejā. Darbs ieinteresēs filologus, kulturologus un pārējos cilvēkus, kurus interesē onomastikas un poētonimu attistības tendencēm.

This bachelor thesis is dedicated to the analysis of the poetic names in the poetry of Nicholai Gudanets. The work can be split into two parts. The first part explains the general concept of the poetic name, as well as its classification and functions. The second part is devoted to the types of the poetic names offers meaningful comment to the poetic naames in the poetry of Nicholai Gudanets. Current study might be of interest to philologists, culturologists and other people, interested in the trends related to the development of the onomastics and the poetic names.
Poetonyms in the Poetry of Nicholai Gudanets.
Keywords: Valodniecība; Поэтоним; Ономастика; Николай Гуданец; современная русская поэзия Латвии