Interaktīvs mācību process skolēna mācīšanās motivācijas sekmēšanai angļu valodas stundās pamatskolā - Miezīte, Madara (Latvijas Universitāte, 2018)
Mūsdienu skolā dažādu sociālo apstākļu dēļ nākas domāt ne tikai par mācību satura maiņu, bet arī par metodiku, kā nodrošināt skolēnu motivāciju mācīties. Viena no problēmām, kas prasa pievērst uzmanību, ir tādu metožu un metodisko paņēmienu izvēle, kas nodrošina savstarpējo sadarbību starp visiem mācību procesa dalībniekiem visos mācību priekšmetos, tajā skaitā arī angļu valodā. Tas arī nosaka pētījuma Interaktīvs mācību process skolēna mācīšanās motivācijas sekmēšanai angļu valodas stundās pamatskolā aktualitāti kā no teorētiskā viedokļa, tā arī praktiskā viedokļa. Pētījuma mērķis ir pētīt teorijā un praksē skolēnu mācīšanās motivācijas sekmēšanas iespējas, izmantojot interaktīvās mācību metodes angļu valodas stundās pamatskolā. Pētījums sastāv no teorētiskās daļas, kurā ir apkopotas mācību motivācijas teorijas un angļu valodas mācību satura analīzes saistībā ar skolēna mācīšanās motivācijas iespējām, izzinātas interaktīvās mācību metodes un noskaidrotas pusaudžu vecumposma īpatnības, kā arī praktiskā pētījuma, kurā apkopoti dati, kas iegūti, veicot novērošanu un pārrunas. Pētījuma nobeigumā ir ieteikumi un secinājumi, kas radušies no pētījuma rezultātiem. Pētījuma tekstā ir 1 tabula, 9 attēli, 35 izmantotās literatūras un informācijas avoti, 4 pielikumi. Pedagoģiskajā pētījumā gūtie dati atspoguļoti 8 diagrammās. Pētījumā apstiprinājās izvirzītā hipotēze, ka mācīšanās motivācijas sekmēšana angļu valodas stundās pamatskolā ir rezultatīvāka, ja pedagoģiskajā procesā tiek izmantotas interaktīvas mācību metodes.

Due to various social conditions in today's school, one has to think not only about changing the curriculum, but also about the methodology for ensuring pupils' motivation to learn. One of the problems that requires attention is the choice of methods and methodological techniques that ensure mutual co-operation among all participants of the learning process in all subjects, including English. It determines the topicality of the study - interactive learning process for promoting student’s learning motivation in English at elementary school - both from a theoretical point of view and from a practical point of view. The aim of the research is to study the possibilities of encouraging students to learn motivation in theory and practice, using interactive teaching methods in English lessons at elementary school. The study consists of a theoretical part that summarizes the study motivation theories and analyzes of the content of the English language in relation to the pupils' learning motivation opportunities, explores the interactive teaching methods and clarifies the peculiarities of adolescent age groups as well as a practical study summarizing the data obtained through observation and discussions. The study concludes with suggestions and conclusions from the results of the study. The text of the study contains 1 chart, 9 images, 35 sources of literature and information, 4 appendixes. The data in the pedagogical study are presented in 8 diagrams. The research confirmed the hypothesis that promoting learning motivation in English at elementary school is more effective if interactive teaching methods are used in the pedagogical process.
Interactive learning process for promoting student's learning motivation in English at elementary school
Keywords: Skolas pedagoģija; Pedagoģija; Mācīšanās motivācija; Interaktīvs mācību process; Angļu valoda; Pamatskola