Fizisko personu maksātnespēja Eiropas Savienības dalībvalstīs: izaicinājumi un kopēji risinājumi Eiropas Savienības līmenī - Strode-Pastore, Žanete (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba “Fizisko personu maksātnespēja Eiropas Savienības dalībvalstīs: izaicinājumi un kopēji risinājumi Eiropas Savienības līmenī” problēmas būtība ir nevienlīdzīgas iespējas dažādās Eiropas Savienības dalībvalstīs fiziskās personas maksātnespējas risināšanā, sociāli atbildīgu risinājumu trūkums šajā jautājumā, kā arī kopēju nostādņu neesamība maksātnespējas jautājumos Eiropas Savienības līmenī. Darba mērķis ir noteikt nepieciešamos uzlabojumus fiziskās personas maksātnespējas problēmas risināšanai visās dalībvalstīs un rast kopējus risinājumus Eiropas Savienības līmenī. Darba rezultātā tiek piedāvāti problēmas risināšanas pasākumu uzlabojumi un nepieciešamie papildus pasākumi, kā arī tiek noteikti valstu un Eiropas Savienības uzdevumi to nodrošināšanā.

The essence of the problem posed in the Master’s thesis “Personal insolvency in the European Union member states: challenges and possible common solutions on the European level.” is the inequality of opportunities when dealing with insolvency issues in various member states of the European Union, the lack of socially responsible solutions for this issue and the non-existence of a common framework on the EU level for dealing with insolvency. The main goal of the thesis is to define necessary improvements and to find common solutions on the EU level. In the end of the research necessary improvements and additional measures are offered and the necessary tasks for countries and the European Union are defined.
Personal insolvency in the European Union member states: challenges and possible common solutions on the European level
Keywords: Ekonomika