3-4 gadus vecu bērnu sociālo prasmju veicināšana pirmsskolā - Andrejeva, Krista (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba autore: Krista Andrejeva Bakalaura darba temats: 3-4 gadus vecu bērnu sociālo prasmju veicināšana pirmsskolā. Mērķis: analizēt 3 – 4 gadus vecu bērnu sociālās prasmes pirmsskolā un apkopot ieteikumus sociālo prasmju veicināšanas iespējām pirmsskolas izglītības iestādē 3 – 4 gadus veciem bērniem. Bakalaura darba teorētiskajā daļā tiek pētīta un analizēta zinātniskā literatūra par sociālo prasmju būtību un klasifikāciju. Detalizētāk tiek raksturoti 3-4 gadus veci bērniem, jeb pirmsskolas 2. posms. Šajā nodaļā tiek aprakstīta pedagoga un vecāku loma veiksmīgākai sociālo prasmju veicināšanai, kā arī rotaļas kā vienas no galvenajām izvēlēm sekmīgākai sociālo prasmju veicināšanai pirmsskolā. Bakalaura darba empīriskajā daļā tiek novērotas bērnu sociālās prasmes pēc izstrādātajiem kritērijiem, sākotnēji un atkārtoti pēc regulāras pedagoģiskās izmēģinājuma darbības. Salīdzināti iegūtie rezultāti. Noskaidrots vecāku viedoklis par sociālo prasmju apguvi ārpus pirmsskolas. Pētījumā izvirzītā hipotēze, ka sociālās prasmes 3-4 gadus veciem bērniem tiks veicinātas, ja pedagogs ievēros bērnu vecumposma īpatnības un, ikdienas mācību un audzināšanas procesā mērķtiecīgi veidos situācijas un izmantos metodes sociālo prasmju veicināšanai, tika pārbaudīta un apstiprinājās. Atslēgas vārdi: sociālās prasmes, radošā rotaļa, sadarbība, socializēšanās, pirmsskola, ģimene, pedagogs, emocijas. Bakalaura darba struktūra: darbs sastāv no divām daļām – teorētiskās un empīriskās, kuras kopā sastāda 64 lappuses. Bakalaura darbā ietilps 16 attēli, 9 tabulas un 2 pielikumi. Darbā tika izmantoti 50 literatūras avoti.

The Author: Krista Andrejeva Bachelor's Theme: Social skills development of 3-4 year old children in preschool. The aim of work: To analyze the social skills of 3-4 years old children in preschool and summarize recommendations for social skills promotion opportunities in preschool for 3-4 year old children. In the theoretical part of the bachelor's being studied and analyzed scientific literature about essence of social skills and classification. More detailed is described about 3-4 years old children, otherwise - preschool 2. phase. In this chapter described role of teacher and parent for successful promotion of social skills, as well playing as one of the opportunities for better ways of promoting social skills in preschool. In the empirical part of the bachelor's thesis children's social skills are being observed according to the developed criteria, initially and repeatedly after regular pedagogical trial activities. The obtained results are compared. Find out parental viewpoint about social skills learning outside preschool. In the study raised hypothesis that, social skills for 3-4 year old children will be promoted if the teacher will follow children age peculiarities and in daily learning and in the upbringing process made situations and use methods to promote social skills, was verified and confirmed. Keywords: social skills, creative play, cooperation, socialization, preschool, family, teacher, emotions. Bachelor's structure: work consists of two parts - theoretical and empirical parts, which together make up 64 pages. The bachelor's work includes 16 images, 9 tables and 2 appendices. 50 sources of information were used in the work.
Social skills development of 3-4 year old children in preschool
Keywords: Skolas pedagoģija; sociālās prasmes; radošā rotaļa; sadarbība; socializēšanās; pirmsskola