Apdrošinājuma ņēmēja pienākuma sniegt informāciju par dzīvojamo telpu stāvokli ietekme uz apdrošināšanas atlīdzības izmaksu - Kamenska, Inta (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir apdrošinājuma ņēmēja sākotnējās informācijas sniegšanas pienākums par dzīvojamām telpām kā apdrošināšanas objektu. Darba mērķis ir izpētīt apdrošinājuma ņēmēja sākotnējās informācijas sniegšanas pienākuma robežas attiecībā uz dzīvojamām telpām kā apdrošināšanas objektu un noskaidrot, apdrošinājuma ņēmēja sākotnējās informācijas sniegšanas pienākuma neizpildes ietekmi uz apdrošināšanas atlīdzības izmaksu. Darbā tiek pētīts, kāda informācija apdrošinājuma ņēmējam ir jāsniedz un kādos gadījumos apdrošinātājs var atteikt apdrošināšanas atlīdzības izmaksu. Atslēgas vārdi: apdrošināšana, dzīvojamo telpu apdrošināšana, sākotnējās informācijas sniegšanas pienākums, apdrošināšanas atlīdzības izmaksa.

The topic of the bachelor thesis is the policy holder's duty to disclose the pre-contractual information regarding living spaces as an insurance object. The aim of the bachelor's thesis is to study the limits of the policyholder's pre-contractual duty to disclose information regarding living spaces as an insurance object and to find out the impact of the policyholder's failure to fulfil the duty to disclose the pre-contractual information on the payment of the claim. In the bachelor's thesis it is analysed what information the policy holder must provide and in which cases the insurer can refuse to pay a claim. Key words: insurance, insurance of the living spaces, duty to disclose pre-contractual information, payment of the claim.
Assessing the impact the duty of the policy holder to give information regarding the condition of living spaces has on the insurance benefit
Keywords: Juridiskā zinātne; apdrošināšana; Dzīvojamo telpu apdrošināšana; sākotnējās informācijas sniegšanas pienākums; apdrošināšanas atlīdzības izmaksa