Rēzeknes pilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļas ietekme uz vietējās preses ("Rēzeknes Vēstis", "Rezeknenskije Vesti", "Panorama Rezekne", "Vietējā Latgales Avīze") un domes informatīvā izdevuma "Rēzeknes Vēstnesis" dienas kārtību (2007 ─ 2008) - Ieviņa, Laura (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbā „Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas ietekme uz vietējās preses (Rēzeknes Vēstis, Rezeknenskije Vesti, Vietējā Latgales Avīze, Panorama Rezekne) un domes informatīvā izdevuma Rēzeknes Vēstnesis dienas kārtību (2007- 2008)” analizēta sabiedrisko attiecību speciālistu un žurnālistu mijiedarbība, konkrētāk - noskaidrota reģionālo sabiedrisko attiecību speciālistu ietekme uz vietējiem laikrakstiem un informatīvo izdevumu. Darba pirmajā daļā aplūkota teorētiskā literatūra par lokālo publisko telpu, lokālo politisko komunikāciju, lokālas preses dienas kārtību, politiskajām sabiedriskajām attiecībām. Tiek noskaidrots, ka Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa pilnībā ietekmē informatīvā izdevuma „Rēzeknes Vēstnesis” dienas kārtību. Viens no galvenajiem secinājumiem – Sabiedrisko attiecību nodaļas ietekme uz vietējās preses konkrēto dienas kārtības jautājumu ir atkarīga no sagatavoto relīžu un konferenču skaita, tēmas specifikas, laikraksta darba stila.

The bachelor paper „Impact of Public Relations Department of Rezekne City Council on the Local Press (“Rēzeknes Vēstis”, “Rezeknenskije Vesti”, “Vietējā Latgales Avīze”, “Panorama Rezekne” ) and City Council Newsletter „Rēzeknes Vēstnesis” Agenda from 2007 to 2008” studies public relations practitioners and journalists interaction, in more specific terms – bachelor paper author finds out local public relation impact on local press and city council newsletter. The first part of the bachelor paper describes local public sphere, local public communication, local press agenda, political public relation. Author has found out that Public relation department of Rezekne city council impacts city council newsletter for 100%. One of the main conclusions – impact of Public relations department on local press agenda depends on press releases and press conferences amount, theme, working stile of the paper.
Impact of Public Relations Department of Rezekne City Council on the Local Press ("Rēzeknes Vēstis", "Rezeknenskije Vesti", "Panorama Rezekne", "Vietējā Latgales Avīze") and City Council Newsletter "Rēzeknes Vēstnesis" Agenda from 2007 to 2008
Keywords: Komunikācijas zinātne