Tirgošanās ar ietekmi: izpratne un nošķiršana no citiem noziedzīgiem nodarījumiem - Ivanovs, Igors (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbs ir veltīts tirgošanās ar ietekmi sastāva pazīmju analīzei un šī noziedzīga nodarījuma sastāva norobežošanai no citiem noziedzīgiem nodarījumiem. Darbā tiek veikta pastāvošā tiesiskā regulējuma un tiesību normas vēsturiskās attīstības analīze, tiek salīdzināti dažādu valstu tiesiskie regulējumi, kā arī veikts tirgošanās ar ietekmi piemērošanas prakses izvērtējums. Šajā maģistra darbā tiek piedāvātas turpmākajai diskusijai pazīmes, pēc kurām tirgošanos ar ietekmi ir iespējams nošķirt no kukuļošanas un lobēšanas.

This master thesis is dedicated for analysis and understanding of trading in influence and its separation from other criminal offences. In this thesis author analyzes existing legal regulation and historical development of this legal norm, compares different criminal law regulations and conducts evaluation of legal practice in Latvia. Author initiates discussion and provides guidelines on how to separate trading in influence from bribery and lobbyism.
Trading in influence: understanding and seperation from other criminal offences
Keywords: Juridiskā zinātne; noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā; tirgošanās ar ietekmi; prettiesiska ietekme; politiskā korupcija