Iegulto sistēmu testēšana un ieviešana - Mažuika, Jānis (Latvijas Universitāte, 2012)
Telemetrijas iegultā sistēma ir specifiski pielāgots kontroles modulis, kura uzdevums ir informācijas apmaiņa kopējā sistēmā. Autors iepazīstina ar nozares specifiku, izvēlēto iekārtas arhitektūru un funkcionalitātes specifiku. Iegultās sistēmas testēšana ietver iekārtas elektrisko slēgumu pārbaudi, programmatūras testēšanu, datu transporta protokolu testēšanu, pārsūtāmo datu formāta testēšanu un sistēmtestēšanu. Autors iepazīstina ar patstāvīgi izstrādāto sistēmu iekārtas rūpnieciskajai testēšanai, kas ietver aparātprogrammatūras moduli iegultajai sistēmai un personālās darbstacijas lietojumprogrammu. Darbā izklāstīta galīga automāta testēšanas metode iegulto sistēmu komunikācijas algoritmu testēšanai.

Embedded system of telemetry - specifically adapted control module, which is responsible for information sharing in a common system. Author presents the characteristics of the telemetry, embedded systems architecture and functional specificity. Embedded systems testing includes an electric circuit, firmware, data transport protocol, the transmitted data format and common system testing. The author presents the developed system for industrial testing equipment, which includes firmware module for embedded system and personal desktop application with graphical user interface. The author works out a final machine testing method for embedded systems communication algorithm testing purpose.
Embedded system testing and deployment
Keywords: Datorzinātne