Sieviešu tiesību evolūcija Latvijā - Kalviša, Karīna (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs „Sieviešu tiesību evolūcija Latvijā” ir izstrādāts, veicot patstāvīgu pētījumu par sieviešu tiesību attīstību privāto tiesību jomā Latvijas teritorijā no viduslaikiem līdz mūsdienām. Analizējot vēsturiskos un mūsdienās spēkā esošos tiesību avotus tiek secināts, ka sievietes tiesiskais stāvoklis gadsimtu gaitā pakāpeniski uzlabojās. Lai arī PSRS 1940. gadā okupēja Latviju, atbilstoši marksisma-ļeņinisma ideoloģijai formāli notika ievērojamas progress dzimumu tiesiskās attiecībās. Autore pierādaka sievietes statuss privātājās tiesībās no acīmredzamas nevienlidzības evolūcionēja līdz faktiskai dzimumu vienlīdzībai.

The Bachelor thesis “The evolution of women's rights in Latvia” has been developed through its independent research on the development of women's rights in the private area of Latvian territory from the Middle Ages to the present day. Analyzing the historical and nowadays existing legal sources, it is concluded that the legal position of women gradually improved over the centuries. Although the Soviet Union occupied Latvia in 1940, according to Marxist-Leninist ideology formally took place significant progress in gender relations from legal prospects. The author demonstrates that the status of women in private law evolved from the glaring inequalities to actual gender equality
Evolution of the Women's Law in Latvia
Keywords: Juridiskā zinātne; sievietes tiesības; dzimumu nevienlīdzība; laulāto attiecības; sievietes mantiskās attiecības