Ētiskie aspekti filmas veidotāju un varoņu attiecībās latviešu dokumentālajās filmās "Bet Stunda Nāk", "Tārps", "Teodors", "Eks Āmens" - Kļaviņa, Ilze (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā aplūkoti filmas varoņu un dokumentālās filmas veidotāju (ar veidotājiem šeit domāta filmas radošā grupa - režisors, scenārists, montāžas režisors, operators, u.c.) mijiedarbības ētiskie aspekti četrās latviešu dokumentālajās filmās – Anda Miziša „Tārps”, Lailas Pakalniņas „Teodors”, Jura Poškus „Bet Stunda Nāk” un Ineses Kļavas „Eks Āmens”.

The bachelor thesis Ethical Aspects of filmmakers’ and film subject’s relationship in Latvian documentary films „Bet Stunda Nāk” (The Hour is Near)„Tārps” (The Worm), „Teodors” (Theodore), „Eks Āmens” (Ex Amen) aims at analysing the ethical aspects of relationship between the authors’of a documentary film and its subject or subjects.
Ethical aspects of filmmakers' and film subject's relationship in Latvian documentary films "Bet Stunda Nāk" (The Hour is Near), "Tārps" (The Worm), "Teodors" (Theodore), "Eks Āmens" (Ex Amen)
Keywords: Komunikācijas zinātne