Diklofenaka nātrija sāls noteikšana "Ortofen" ziedē - Anspoka, Ligita (Latvijas Universitāte, 2013)
Nātrija diklofenaka sāls noteikšana „Ortofen” ziedē. Pudža L., zinātniskais vadītājs prof. Vīksna A. un a/s Grindeks Kvalitātes kontroles laboratorijas vadītājs K. Kuprevičs. Maģistra darbs, 62 lappuses, 26 attēli, 26 tabulas, 35 literatūras avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā ir apkopota literatūra par ziedes „Ortofen” sastāvdaļām, nātrija diklofenaka sāls noteikšanu, salīdzinātas spektrofotometrijas metodes nātrija diklofenaka sāls noteikšanai. Darba eksperimentālajā daļā ir mēģināts noteikt nātrija diklofenka sāls saturu ziedē ar spektrofotometrijas metodēm un potenciometriski titrējot neūdens vidē. Izmantojot K. Fišera metodi un parauga žāvēšanu noteikts ūdens saturs ziedē.

Determination of diclofenac sodium salt in „Ortofen” ointment. Pudža L., scientific advisor Professor Vīksna A. and a/s Grindeks Quality control laboratory manager K. Kuprevičs. Master’s thesis, 62 pages, 26 figures, 26 tables, 35 references. In Latvian. The thesis summarizes the literature on the ointment "Ortofen" ingredients and the detection of diclofenac sodium salt, compares spectrophotometric methods used for the determination of diclofenac sodium salt. Experimental work attempts to determine diclofenac sodium salt assay by non-aqueous potentiometric titration and spectrophotometric analysis. Water content in the ointment is determined by using K. Fischer titration and sample drying methods.
Determination of diclofenac sodium salt in ointment "Ortofen"
Keywords: Ķīmija