Pilsētu tūrisms un tā attīstības iespējas Latvijā - Zeimule, Sarmīte (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba mērķis – priekšlikumu izstrāde Latvijas pilsētu: Liepājas, Cēsu un Jūrmalas tūrisma produkta virzīšanai tirgū. Atbilstoši darba mērķim un uzdevumiem, darba struktūra tika sadalīta trīs nodaļās. Pirmā nodaļa sniedz informāciju par pilsētu tūrismu un tā definīcijām, pilsētu funkcijām, pilsētu tūrisma sistēmu un tās resursiem, pilsētu tūristu motivācijām, pilsētu tēlu un tā nozīmi nozares attīstībā. Otrajā nodaļā autore uzskaita Eiropas pilsētu: Druskininku, Malborkas un Tamperes tūrisma resursus, vadoties pēc pirmajā nodaļā izstrādātās tūrisma resursu klasifikācijas. Trešajā nodaļā autore iepazīstas ar Latvijas pilsētu: Liepājas, Cēsu un Jūrmalas tūrisma resursiem un to virzīšanu tirgū. Izpēta, katras pilsētas pasākumus un darbības, kas tiek veiktas pilsētu tūrisma attīstībai. Tiek savilkta saikne starp Latvijas pilsētām ar Eiropas pilsētām, tādā veidā iegūstos pieredzi, kuru pielietot Latvijas pilsētu attīstībai. Nobeigumā autore izstrādā secinājumus un priekšlikumus, kuri radušies darba gaitā, vadoties pēc ievadā noteiktā mērķa.

The goal of this bachelor paper is to make suggestions on how to expand tourism product of the following Latvia’s cities: Liepāja, Cēsis and Jūrmala. To meat its goals, the bachelor paper was divided into 3 parts. In the first part the author describes city tourism, the functions of cities, the system of city tourism and its resources, how tourists who are traveling to cities are motivated, city sights and their meaning in the development. In the second part the author explores the tourism resources of 3 cities which are located in Europe (Druskininki, Malbork and Tampere’s) according to the first part’s development of tourism resource classification. In the third par the author describes tourism resources and direction in the market of Liepāja, Cēsis and Jūrmala. The author explores the events and activities which are made to develop tourism progress in each of the previously mentioned cities. The author finds a link between Latvia’s cities and Europe’s cities and acquires the necessary experience to develop Latvia’s cities. In conclusions the author presents suggestions and offers proposals for expanding the tourism resources of Liepāja, Cēsis and Jūrmala.
City tourism and the posobilities of it's development in Latvia
Keywords: Vadībzinātne