ZnWO4 – NiWO4 sistēmas Ramana spektroskopija - Nazarovs, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbs ir saistīts ar tīro cinka un niķeļa volframātu, kā arī ar to cieto šķīdumu ZncNi1-cWO4 Ramana spektroskopijas eksperimentāliem mērījumiem. Pētāmiem savienojumiem ir optiskas un magnētiskas īpašības, kas ir interesantas to iespējamo praktisku pielietojumu ziņā. Darbā ir aprakstīta Ramana spektroskopija, kas ir viena no molekulāru struktūru pētījumu metodēm. Pētījuma pamatdaļa ir veltīta doto volframātu Ramana spektra izmaiņām atkarībā no paraugu pagatavošanas temperatūras un cietā šķīduma sastāva. Darbā ir piedāvāta iegūto rezultātu iespējamā interpretācija.

Bachelor thesis is connected with Raman spectroscopy of pure zinc and nickel tungstates as well as their solid solutions ZncNi1-cWO4. Studied materials possess optical and magnetic properties which are interesting from both fundamental and practical points of view. The method of Raman spectroscopy well suitable for the molecular structures research is described. The dependence of tungstates Raman spectra on preparation temperature and solid solutions composition has been investigated. Possible interpretation of the obtained results is given.
Raman spectroscopy of ZnWO4 – NiWO4 system
Keywords: Fizika