Autora pozīcijas izteiksmes leksiski semantiskie līdzekļi tīmekļa komentāros par seriālu Metal family. - Voronka, Sofija (Latvijas Universitāte, 2022)
Sofija Voronka Autora pozīcijas izteiksmes leksiski semantiskie līdzekļi tīmekļa komentāros par seriālu Metal family: bakalaura darbs, Rīga, 2022 g. – 44 lpp. Darbs ir veltīts autora pozīcijas izteiksmes leksiski semantiskiem līdzekļiem tīmekļa komentāros par seriālu Metal Family. Pētījuma mērķis ir veikt leksiski semantisko līdzekļu analīzi autora pozīcijas izteiksmei. Pētniece atklāj, kādus leksikassemantiskos līdzekļus un metodes izmantojuši komentāru autori, lai paustu savu nostāju attiecībā pret seriālu Metal Family. Darbs sastāv no divām daļām: pirmajā daļā tiek izklāstīti teorētiskie jautājumi, kuri nepieciešami pētījumam. Otrajā darba daļā, saskaņā ar definētajiem uzdevumiem, tika veikta leksiski semantisko līdzekļu analīze, kas izmantoti autora pozīcijas izteiksmes tīmekļu komentāros par seriālu Metal Family. Pētījums varētu būt interesants filologiem un citiem speciālistiem, kas nodarbojas ar līdzīgu problēmu loku un visiem, kurus interesē šis jautājums.

Sofija Voronka Lexical and Semantic Means of Expression of the Author’s Position in Internet Commentaries on the Web Series Metal Family: Riga, 2022. – 44 p. The work is devoted to the lexical semantic means of expressing the author's position in the web comments on the series "Metal Family". The aim of the research is to perform lexical semantic analysis of the author's position. The researcher reveals the lexical-semantic means and methods used by the commentators to express their position in relation to the series "Metal Family". The work consists of two parts: the first part outlines the theoretical issues required for the research. In the second part of the work, in accordance with the defined tasks, the analysis of lexical semantic means used to express author's position in the web comments on the series "Metal family" was performed. The research could be interesting to philologists and other specialists, engaging in the similar range of problems, and all interested in this question
Lexical and Semantic Means of Expression of the Author’s Position in Internet Commentaries on the Web Series “Metal Family”.
Keywords: Valodniecība; комментарии; авторская позиция; лексико-семантические средства выражения авторской позиции; лексико-семантические средства; позиция автора