Kapitāla nozīme trimdas latviešu dzīvesstāstos - Kunce, Ieva (Latvijas Universitāte, 2006)
2. Pasaules kara laikā politisku iemeslu dēļ aptuveni 200 000 Latvijas iedzīvotāju emigrēja uz Rietumu demokrātijas valstīm, kā rezultātā bija nepieciešams atjaunot etniskās identitātes reproducēšanas mehānismu. Izmantojot Pjēra Burdjē sociālas teorijas jēdzienus biogrāfisko interviju analīzē, tiek atklāta kapitāla nozīme trimdas latviešu sabiedrības veidošanā. Kapitāla nozīmes atklāšanā izmantoti četri Burdjē noteiktie kapitāla veidi: ekonomiskais, simboliskais, sociālais un kultūras. Pētnieciskajā daļā kā centrāls izvirzīts ekonomiskais un simboliskais kapitāls, jo tie atklāj pārējo kapitāla veidu nozīmi, kā arī izmantoti citi Burdjē teorijā lietotie jēdzieni. Galvenie jēdzieni: simboliskais kapitāls, ekonomiskais kapitāls, kapitāla migrācija, zināšanas, atmiņa, prakses reproducēšana.

2nd World War brought political causes for approximately 200 000 of population of Latvia becoming a refugees. This paper contains analysis of 11 life stories of Latvians in exile. According on a theory of capital made by Pierre Bourdieu, author is trying to examine meaning of symbolic, economical, cultural and social capital. Following theoretical introduction on concepts and methods for narrative research, this paper provides an examination of capital and practice reproduction as a mechanism of community existence in exile. Key terms: symbolic capital, economical capital, migrations of capital, knowledge, memory and reproduction of practice.
Meaning of capital in narratives of Latvians in exile
Keywords: Socioloģija