Mobilo lietotņu izstrādes ietvaru salīdzinājums: izvēles kritēriji un metodika - Cveks, Artis (Latvijas Universitāte, 2024)
Izstrādāt lietotnes uz katras no platformām ir laikietilpīgi, jo tiek izmantoti atšķirīgi rīki. Problēma tika risināta izmantojot starpplatformu lietotņu izstrādes ietvarus, bet to daudzums rada problēmu izvēlēties atbilstošāko. Šī darba mērķi un uzdevumi ir izpētīt atšķirības starp šiem ietvariem veicot izpēti pēc vairākiem kritērijiem, izstrādāt lietotni katrā no šiem ietvariem un noskaidrot šīs atšķirības arī praktiski. Rezultātā tiek iegūta informācija par katra ietvara pieejamajām funkcijām, to sarežģītību un atšķirībām no citiem ietvariem. Kā arī tiek iegūti mērījumi no izstrādātājam lietotnēm, kas palīdz analizēt katra ietvara izstrādes rezultātu.

Developing apps on each of the platforms is time-consuming because of the different tools used. The problem was solved by using cross-platform app development frameworks, but their abundance makes it difficult to choose the most appropriate one. The goals and tasks of this work are to investigate the differences between these frameworks by conducting research according to several criteria, to develop an app in each of these frameworks and to clarify these differences practically. The result is information about the available features of each framework, their complexity and differences from other frameworks. Also, measurements are obtained from the developed apps, which helps analyze the development result of each framework.
Comparison of mobile app development frameworks: selection criteria and methodology
Keywords: Datorzinātne; lietotne; ietvars; salīdzinājums; izstrāde; starpplatforma