Virtuālo kopienu veidošanās : Kinoloģijas interešu kopienu analīze draugiem.lv un dogs.lv domubiedru grupās - Andža, Indra (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba „Virtuālo kopienu veidošanās: Kinoloģijas interešu kopienu analīze draugiem.lv un dogs.lv domubiedru grupās” mērķis ir noteikt virtuālo kopienu komunikatīvo kontekstu, paradumus un dalībnieku komunikatīvās problēmas. Darba teorētiskā bāze ir etnogrāfijas metode. Tiek raksturots virtuālo kopienu veidošanās process un skaidrota kinoloģija darba kontekstā. Ar aptaujas palīdzību ir noskaidrotas virtuālās kopienas komunikācijas tendences, kā arī dalībnieku prakse virtuālajā un reālajā pasaulē. Bet ar etnogrāfijas metodi ir gūta dziļāka izpratne par dalībnieku komunikatīvo kontekstu un problēmām. Atslēgas vārdi : kopienas, virtuālās kopienas, kinoloģija, etnogrāfija

Master’s thesis „Virtual community formation: Cynology interest groups analyzes in draugiem.lv and dogs.lv like-minded groups” aim is to establish a virtual community of communicative contexts, habits and general communicative problems. The theoretical base of this master’s thesis is Ethnographic theory, description of virtual community formation and cynology context of the work. Through the questionnaire have been established communication trends, as well as participants practice the virtual and the real world. But the ethnographic method has gained a deeper understanding of the participants of the communicative context and challenges. Keywords: communities, virtual communities, cynology, ethnography
Virtual community formation : Cynology interest groups analyzes in draugiem.lv and dogs.lv like-minded groups
Keywords: Komunikācijas zinātne