Vispārējās aprūpes māsu noslodze reģionālās slimnīcas uzņemšanas nodaļā - Lūse, Anta (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “Vispārējās aprūpes māsu noslodze reģionālās slimnīcas uzņemšanas nodaļā”. Darba tēma izvēlēta un izstrādāta balstoties uz vispārējās aprūpes māsu lielo darba slodzi veselības aprūpes sistēmā. Māsas piedzīvo lielāku darba slodzi nekā jebkad agrāk, jo ir palielināts pieprasījums pēc māsām, nepietiekams māsu piedāvājums, samazināts darbinieku skaits un palielināta noslodze. Pētījuma mērķis ir noskaidrot vispārējās aprūpes māsu darba noslodzi reģionālās slimnīcas uzņemšanas nodaļā. Pētījuma jautājums: Kāda ir vispārējās aprūpes māsu noslodze reģionālās slimnīcas uzņemšanas nodaļā? Pētījums veikts reģionālās slimnīcas uzņemšanas nodaļā intervējot 12 nodaļā strādājošās vispārējās aprūpes māsas. Pētījuma veids: kvalitatīvs pētījums, pētījuma instruments: intervija. Pētījuma rezultātā secināts, ka reģionālās slimnīcas uzņemšanas nodaļā noslodzes rādītājs 99,92% norāda uz to, ka vispārējās aprūpes māsas ir strādājušas gandrīz maksimālajā kapacitātē. Tas nozīmē, ka vispārējās aprūpes māsas ir bijušas gandrīz pilnībā noslogotas ar pacientu aprūpi un darbu uzņemšanas nodaļā. Atslēgas vārdi: noslodze, darba pienākumi, reģionālā slimnīca, riska faktori.

The topic of the bachelor thesis is "General nursing workload in a regional hospital admissions department". The topic was chosen and developed based on the high workload of general nurses in the healthcare system. Nurses are experiencing higher workloads than ever before due to increased demand for nurses, insufficient supply of nurses, reduced staffing and increased workload. The aim of this study is to investigate the workload of general nurses in a regional hospital admission ward. Research question: What is the workload of general nurses in the admissions department of a regional hospital? The study was carried out by interviewing 12 general nurses working in the admission department of a regional hospital. Type of study: qualitative research, research instrument: interview. The study concluded that the 99.92% occupancy rate in the admissions department of the regional hospital indicates that the general nurses were working close to maximum capacity. This means that the general nurses have been almost fully occupied with patient care and work in the admission ward. Key words: workload, job responsibilities, regional hospital, risk factors.
General nursing workload in a regional hospital admissions department
Keywords: Veselības un sporta zinātnes; noslodze; darba pienākumi; reģionālā slimnīca; riska faktori