SIA „X” saimnieciskās darbības analīze un attīstības iespējas - Ūbele, Ilze (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba tēma ir „SIA „X” saimnieciskās darbības analīze un attīstības iespējas”. Maģistra darba mērķis ir, pamatojoties uz iegūto informāciju, izanalizēt SIA “X” saimniecisko darbību un atklāt tās trūkumus, lai izstrādātu priekšlikumus uzņēmuma darbības pilnveidošanai un tās tālākai attīstībai. Maģistra darbs sastāv no trīs nodaļām, kurās ir raksturota SIA “X” saimnieciskā darbība, novērtēta tā grāmatvedības politika un ir veikta SIA “X” saimnieciskās darbības analīze. Darbā ir raksturots tirgus un ir veikta divu konkurentu analīze un visi iegūtie rādītāji ir salīdzināti ar nozares vidējiem rādītājiem. Darba noslēgumā ir izdarīti secinājumi par saimnieciskās darbības analīzi un ir izstrādāti priekšlikumi. Maģistra darbs sastāv no 88 lapām, 39 tabulām, 3 attēliem, 20 formulām, 35 izmantotās literatūras un citiem informācijas avotiem un 11 pielikumiem.

The title of the Master’s thesis is „Business analysis and development prospects of X Ltd”. The main objectives of the thesis are to explore economic activity of X Ltd. and to discover its weaknesses, to develop proposals to improve the company’s business and its further development on the basis of the obtained information. The thesis consists of three chapters, which deal with characterization of economic activity of X Ltd., assessing of the accounting policy of X Ltd., and analyzing the economic activity of X Ltd. The thesis contains description of the market as well as analysis of two competitors of X Ltd. All indicators obtained are compared to the industry average. The author provides several conclusions along with proposals for improvement. Master’s thesis consists of 88 pages, including 39 tables, 3 pictures, 20 formulas, 35 literature sources and 11 supplements.
Business analysis and development prospects of X Ltd
Keywords: Ekonomika; saimnieciskā darbības analīze; analīze; konkurenti; maksātspēja