Trauksmes saistība ar pašcieņu - Mežale, Sintija (Latvijas Universitāte, 2019)
Pētījuma mērķis bija noskaidrot, vai pastāv saistības starp trauksmi un pašcieņu. Pētījuma izlasi veidoja 102 respondenti vecumā no 18 līdz 70 gadiem. Lai noskaidrotu, vai un kādas saistības pastāv starp šiem konstruktiem, tika izmantotas divas aptaujas - Trauksmes stāvokļa – iezīmes pašnovērtējuma anketa (“Self – Evaluation Questionnaire”/STAI/, Spilberger, 1983) un Rozenberga pašcieņas aptauja (Rosenberg Self Esteem scale, Rosenberg, 1965). Iegūtie rezultāti uzrādīja statistiski nozīmīgas negatīvas saistības starp trauksmi un pašcieņu. Atslēgas vārdi: trauksme, pašcieņa

The goal of this research was to find out if there is any correlation between self-esteem and anxiety. The survey sample consists of 102 respondents aged 18 to 70 years. In order to ascertain whether and what obligations exist between these two constructs, two surveys were used - Self-Evaluation Questionnaire /STAI/, Spilberger, 1983, and as well as Self Esteem scale, Rosenberg, 1965. The results obtained showed a statistically significant negative correlation between anxiety and self-esteem. Key words: anxiety, self-esteem
Anxiety in correlation with self - esteem
Keywords: Psiholoģija; trauksme; pašcieņa; trauksmes iezīme; trauksmes stāvoklis; pieaugušie