Neša līdzsvara praktiska noteikšana - Pigina, Jana (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarbā apskatīti piemēri, kā atrast Neša līdzsvaru tīrajās stratēģijās, ja ir divi spēlētāji. Atkarībā no stratēģiju skaita izmantotas dažādas metodes Neša līdzsvara atrašanai. Viena no labākajām metodēm jauktajās stratēģijās ir labāko atbilžu metode. Darbā ir apskatīti piemēri spēlēm ar izmēriem 2x2, 3x3 un 2x4. Atslēgvārdi: matricu spēle, Neša līdzsvars, Neša līdzsvars jauktajās stratēģijās, reakcijas attēlojums (jeb labāko atbilžu funkcija).

In diploma thesis was reviewed explicitly how to find the set of (pure-strategy) Nash equilibrium for two-player games. Depending on the number of strategies were used different methods for finding Nash equilibrium. One of the best methods for finding Nash equilibrium in mixed strategies is the best response. In diploma thesis was reviewed explicitly of 2x2, 3x3 and 2x4 games. Keywords: Matrix games, Nash equilibrium, mixed-strategy Nash equilibrium, reaction function (or the best response function).
Practical determining of Nash equilibrium
Keywords: Matemātika