Mazie un vidējie uzņēmumi un to attīstības problēmas Latvijā - Barona, Anita (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba tēma ir „Mazie un vidējie uzņēmumi un to attīstības problēmas Latvijā”. Darba mērķis ir izpētīt MVU situāciju Latvijā, to problēmas un esošos risinājumus un izstrādāt ieteikumus to pilnveidošanai. Darba uzdevumi ir noskaidrot MVU būtību un nozīmi Latvijas tautsaimniecībā, sniegt MVU raksturojumu, iepazīties ar to finansēšanas un kreditēšanas iespējām. Bakalaura darbs sastādīts, pamatojoties uz Ekonomikas ministrijas publikācijām, grāmatām un interneta resursiem. Darbs sastāv no 4 nodaļām. 1.nodaļā ir apskatīts jautājums, kas ir MVU, to attīstības tendences un vieta Latvijas tautsaimniecībā. 2.nodaļā ir apskatītas MVU attīstības problēmas un meklētas to risinājumu iespējas. Atsevišķas nodaļas darbā veltītas arī jautājumam par valsts atbalstu MVU un Eiropas Mazo uzņēmumu hartai. Darba iegūtās atziņas tiek formulētas secinājumos, kā arī tiek sniegti priekšlikumi MVU problēmu risinājumam. Atslēgvārdi darbā ir: uzņēmējdarbība, mazie un vidējie uzņēmumi, atbalsta programmas.

Theme of the Bachelor work is „The small and medium enterprises and problems of their development in Latvia.” Work’s aim is to explore small and medium enterprises’ situation, the problems and existent solutions and work out recommendation to improve them. Work’s purpose is to find out small and medium enterprises essence and importance in Latvian national economics, to administer small and medium enterprises profile and to introduce with financing and crediting potentialities. The work is worked out substantiated on publications of Ministry of Economics, books and internet resources. In the first chapter is overview about small and medium enterprises, extension tendency and place in Latvian national economy. In second chapter are discussed about enterprises’ development problems. Acquired verities are given in conclusions. In the work are given suggestions to enterprises’ problems solution. Bachelor work’s keywords are: Business, small and medium enterprises, supporting programs.
The small and medium enterprises and problems of their development in Latvia
Keywords: Ekonomika