Bērza koksnes pirolīzes produktu frakcionēšana ar dažādiem jonu apmaiņas sveķiem - Romanovskis, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs, 35 lappuses, 17 attēli, 29 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. Bakalaura darba ietvaros ir salīdzināta dažādu porainu sveķu bērza pirolīzes produktu fenolu frakcijas atdalīšanas spēja un kvalitāte, kā arī tika pārbaudīta sveķu reģenerēšanas iespēja to atkārtotai izmantošanai. Pētījums ir veikts, lai noteiktu sveķu īpašību ietekmi uz fenolu adsorbciju, kā arī, lai izvēlētos noderīgāko sorbentu, kuru var izmantot, lai aizvietotu sveķu veidu, kas vairs netiek ražots.

Bachelors thesis. 35 pages, 17 images, 29 literature refrences, 3 attachments. In Latvian. In the scope of the bachelors work the ability and quality of separating phenol fraction from birch pyrolysis products using various porous resins, also the ability to reuse resins was tested. The study has been conducted to determine resin matrix influence on phenol adsorbtion as well as finding the most useful sorbent that can be used to replace a type of resin that is no longer being produced.
Fractionation of birch wood pyrolysis products with different ion exchange resins
Keywords: Ķīmija; Koksnes pirolīze; Fenoli; Ogļhidrāti; Cietfāzes ekstrakcija; Adsorbenti