Seriālā “Narcos” izmantotie vardarbības veidi un to novērtējums auditorijā: gaidas un to apmierinājums - Strungs, Vilis (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba Seriālā “Narcos” izmantotie vardarbības veidi un to novērtējums auditorijā mērķis ir identificēt seriālā atspoguļoto vardarbību un noskaidrot seriāla skatīšanās motivācijas un auditorijas vērtējumu par to, izpētot vai medija atspoguļotā vardarbība izraisa izmērāmus teorijā aprakstītus efektus. Teorētiskā daļā iekļauta lietojuma un apmierinājuma, kā arī gaidu-vērtību teorija un mediju pētnieku darbi par vardarbību medijos un to radītajiem efektiem. Empīriskajā daļā pielietota kontentanalīze un veiktas divas fokusa grupas diskusijas. Viens no galvenajiem pētījuma secinājumiem ir tāds, ka vardarbīga satura patērētāji pašvērtējumā neapzinās iespējamos negatīvos efektus no vardarbīga satura skatīšanās

The aim of bachelor’s thesis Types of violence in TV series "Narcos" and its evaluation by the audience: expectations and need gratifications” is to identify violent scenes, which is shown in TV series, to study audience’s watching motivations and valuations about violence, and to find out, if reflected violence in TV series causes mesurable media effects. Theoretical framework of thesis includes uses and gratifications theory, expectancy- value theory and different scholars about violence in media. Content analysis and two focus group discussions are usesd in the empirical part of the study. One of the main research conclusion is that violent content viewers are not aware of potencial negative effects from violent content consumption.
Types of violence in TV series "Narcos" and its evaluation by the audience: expectations and need gratifications
Keywords: Komunikācijas zinātne; Vardarbība; efekti; gaidas; apmierinājums; auditorija