Jauniešu informācijpratība iemaņas Facebook vietnē - Āboliņa, Renāte (Latvijas Universitāte, 2019)
Informācijpratības prasmes ir nepieciešamas ikvienam indivīdam, lai spētu droši un patstāvīgi rīkoties ar informāciju. Informāciju var meklēt dažādas vietās, tai skaitā arī Facebook, kas šobrīd arī ir viens no populārākajiem sociālajiem tīkliem. Bakalaura darbā "Jauniešu informācijpratības iemaņas Facebook vietnē" tiek aplūkots, kā jaunieši pārvalda informāciju, un viņu viedokļi par dažādām opcijām un informāciju Facebook vietnē. Bakalaura darba mērķis - noskaidrot, vai jauniešu informācijpratība mainās Facebook vietnē, ņemot vērā, kāda līmeņa iestādē jaunietis mācās – vidusskolā un augstskolā.

Information literacy skills are needed for an individual to be able to handel information safely and independently. Information can be found on many sites, including Facebook, which is one of the most popular social networks. The Bachelor’s "Youth information litracy skills on Facebook" looks at how young people manage information. It also considers their view of the different options and information available on Facebook. The aim of the Bachelor was to find aout whether the information literacy of young people changed on Facebook, considerinf the level of youth education – high school and university.
The youth information literacy skills on Facebook
Keywords: Bibliotēkzinātne; Facebook; informācijpratība; jaunieši; informācija