Priekšvēlēšanu cīņa Rīgas pilsētas pašvaldības vēlēšanās 1920.-1928.gadā - Krūmiņa, Zane (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darba Priekšvēlēšanu cīņa Rīgas pilsētas pašvaldības vēlēšanās 1920.- 1928. gadā mērķis ir analizēt un salīdzināt, kā Rīgas domes vēlēšanās notika politisko partiju un vēlēšanu apvienību priekšvēlēšanu cīņas, un to laikā izmantotās aģitāciju metodes laika posmā no 1920. līdz 1928. gadam. Maģistra darbā skatīta ir Rīgas domes vēlēšanu organizēšana un norise, priekšvēlēšanu cīņas, Rīgas domes vēlēšanu rezultāti, kā arī vēlētāju aktivitāte un attieksmi par priekšvēlēšanu cīņām. Priekšvēlēšanu cīņās, Rīgas domes vēlēšanās, galvenais uzdevumus vēlēšanu kandidātu sarakstiem bija piesaistīt pēc iespējas vairāk vēlētāju, izmantojot dažādas aģitāciju metodes, kā skrejlapas, plakātus un presi.

The aim of Master’s thesis Municipal elections in Riga 1920-1928 election campaign is to analyze and compare election campaign and used agitation methods between political parties and the election association in the Rigas municipal election during the period from 1920 to 1928 The Master’s thesis examines organization and process of the Rigas municipal elections, election campaign, results of elections, as well as the voters activity and attitude. The main goal of election campaign at the Rigas municipal elections were to attract as many voters as possible through various agitation methods, such as flyers, posters and the press.
Municipal elections in Riga 1920-1928 election campaign
Keywords: Vēsture; Vēlēšānas; Aģitācijas; Priekšvēlēšanu Cīņas; Rīga