Mežacūku populācijas ietekme uz lauksaimniecības un meža zemēm Ziemeļkurzemē - Brikše, Andrija (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbā „Mežacūku populācijas ietekme uz lauksaimniecības un meža zemēm Ziemeļkurzemē” tiek aprakstīta mežacūku populācijas bioloģija un ekoloģija, mežacūku uzskaites dati un populācijas blīvums Latvijā, medības un postījumi. Darba mērķis ir noskaidrot mežacūku ietekmi uz lauksaimniecības un meža zemēm Ziemeļkurzemē. Lai realizētu darbu, tika veikta literatūras apkopošana, postījumu novērtēšana un iedzīvotāju, mednieku un speciālistu viedokļa noskaidrošana ar intervijas un anketēšanas metodi. Tika novēroti un novērtēti postījumi modeļsaimniecībā. Intervējot medniekus un mežniecību darbiniekus, veicot anketēšanu Ziemeļkurzemē, tika noskaidrots sabiedrības viedoklis par mežacūku postījumiem, respondentu attieksmi pret mežacūkām. Atslēgas vārdi: mežacūkas (Sus scrofa), ietekme, postījumi, lauksaimniecības zemes, meža zemes, aizsargpasākumi.

In the work „Impact on Wild Boar Populations to Agricultural and Forest Land in North Kurzeme” the following themes being examined: the biology and ecology of the boar population, the record data of the boars, the density of the population and the hunting and ravage data. The aim of the work is to find out the influence of the boars to Agricultural and Forest Land district Nort Kurzeme. To accomplish the work following methods were used: the summarization of literature, and mediatizing of people to find out their view of this problem. It was observed and assessed damage farm. With the mediatizing the view of people was found out and also their attitude to boars. Interviewing hunters and forestry workers in northern surveys, it was revealed the public's view of the wild boar damage. Key words: wild boar (Sus scrofa), impact, damage, agricultural land, forest land, preventive measure.
Impact on Wild Boar Populations to Agricultural and Forest Land in North Kurzeme
Keywords: Vides zinātne