Foldātu ģimenes prieki un bēdas 1994. gadā: vēstule - Foldāts, Ernests (My University, 1994)
Ernesta Foldāta vēstule, kurā viņš raksta par jauna kontrakta parakstīšanu Bioloģijas institūtā zinātniskā padomdevēja amatā, universitātes pensijas paaugstināšanu, grūto ekonomisko stāvokli Venecuēlā, jauno fizioterapijas aparātu importfirmu "Amberline", ko dēli Ernests un Arvīds kopā ar sievām ir dibinājuši, par darba braucienu uz Harvardu, no kura pārvesti 50 kg bibliogrāfijas fotokopiju jaunajai grāmatai, par sievas salauzto kāju, par Venecuēlas Centrālās Universitātes Bioloģijas Skolas absolventu dāvināto piemiņas plāksni ar atzinību par 44 universitāte nostrādātajiem gadiem, par ievēlēšanu Londonas Linneja biedrībā, par LU Muzeja lūgumu atsūtīt uz Latviju savus materiālus muzeja krājumam, par Jose Maria Vargas ordeņa pirmās klases piešķiršanu un Riharda Kondratoviča piedāvājumu uzņemt Ernestu Foldātu Latvijas Zinātņu Akadēmijā. Vēstule drukāta mašīnrakstā uz vienas lapas ar parakstu apakšā. Glabājas Latvijas Universitātes Muzeja Botānikas un mikoloģijas kolekciju krājumā.

Letter from Ernesto Foldats about signing new contract as a scientific advisor at the Institute of Biology of Venezuela, the increase in the university pension, the difficult economic situation in Venezuela, the new physiotherapy equipment import company Amberline, founded by his sons Ernest and Arvīds and their wives, on Harvard trip, from which a 50 kg of bibliography photocopies were transferred to Venezuela for the new book, about his wife's broken leg, the plaque presented by the graduates of the Central University of Venezuela School of Biology in honor of 44 years of university service, election to the Linnean Society of London, about the award of the first class of the Order of Jose Maria Vargas and the offer of Rihards Kondratovičs to admit Ernesto Foldats to the Latvian Academy of Sciences. The letter is typed on one page with a signature at the bottom. Stored in the Museum of the University of Latvia Botanical and Mycological collections.
The joys and sorrows of the Foldat family in 1994: letter
Keywords: Research Subject Categories::INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Human communication; Ernests Foldāts; Ernesto Foldat; korespondence; correspondence; Dzīves dārdzība - Venecuēla; Uzņēmējdarbības uzsākšana; Kontrakta pagarināšana Bioloģijas institūtā; Zinātniskās darbības novērtējums - Venecuēlas centrālā universitāte