Fiziskās personas maksātnespējas procesa ierobežojumi - Daude, Ilze (Latvijas Universitāte, 2012)
Maksātnespējai ir būtiska ietekme uz uzņēmējdarbības vidi, kā arī uz sabiedrību kopumā. Aizvien vairāk cilvēku, nespējot nokārtot savas parādsaistības, spiesti pieteikt maksātnespēju. Bakalaura darba temats ir „Fiziskās personas maksātnespējas procesa ierobežojumi”. Bakalaura darbs mērķis-veikt fiziskās personas maksātnespējas procesa ierobežojumu padziļinātu analīzi, konstatēt nepilnības to piemērošanai praksē, izstrādāt priekšlikumus fiziskās personas maksātnespējas procesam Latvijā. Lai sasniegtu darba mērķi, tiks pētīta maksātnespējas procesa būtība, maksātnespējas tiesisko pamatu izpēte, spēkā esošā Maksātnespējas likuma analīze, tā efektivitātes novērtējums un atbilstība starptautiskajām prasībām, tiks izdarīti secinājumi un priekšlikumi, balstoties uz spēkā esošajām tiesību normām un likumiem, tiks veikta gan speciālās literatūras, gan normatīvo aktu analīze, kā arī pētīta fiziskās personas maksātnespējas procesa norise. Lai gan jaunajam Maksātnespējas likumam ir progresīvas iezīmes, kopumā tam vēl ir ļoti daudz trūkumu, kas jāpilnveido, ņemot vērā to, ka fiziskās personas maksātnespējas process ir jauns tiesību institūts, par kuru tikai tagad sākusi veidoties tiesu prakse. Bakalaura darba pētījuma rezultāti ir apkopoti secinājumos un priekšlikumos. Darba apjoms ir četridesmit sešas lapas, sastāv no četrām nodaļām.

Insolvency of a significant impact on the business environment, as well as on society as a whole. More and more people are unable to settle his debts, forced to apply for insolvency. Bachelor thesis topic, individuals insolvency restrictions. Thesis aims to make individuals, insolvency limitation in-depth analysis, identify gaps in their application in practice, to develop proposals for a natural persons insolvency process in Latvian. To achieve the objective of the work will be studied the nature of the insolvency proceedings, the insolvency of the legal basis for research, the current insolvency law analysis, the evaluation of the effectiveness and compliance with international requirements, will draw conclusions and proposals based on existing law and the law will be carried out in both literature and analysis of laws and regulations, as well as the studied individuals insolvency process. Although the new Insolvency Law has advanced features, in general, it is still very much a lack of developed, taking into account that the natural process of personal bankruptcy is a new legal institution, which is only now starting to build case law. Bachelor thesis of the study results are summarized in the summery. The amount of work is forty six pages, consists of four Chapters.
Individuals insolvency restrictions
Keywords: Juridiskā zinātne