Vecāku audzināšanas stilu saistība ar pašcieņu pusaudžu vecumā - Miķelsone-Ježaka, Dace (Latvijas Universitāte, 2008)
Darba mērķis ir izpētīt pašcieņas saistību ar mātes un tēvu audzināšanas stilu bērnībā. Pētījumā piedalījās 105 pusaudži no dažādām skolām vecumā no 16 līdz 18 gadiem, kas dzīvo pilnās ģimenēs. Tika izmantotas 2 aptaujas: 1. Vecāku autoritātes novērtējuma aptauja (The Parental Authority Questionnaire, Buri, 1991; Griškina, 2002). 2. Rozenberga pašcieņas aptauja (The Rosenberg Self – esteem Scale, Rosenberg, 1965).
Style of parental upbringing in connection with adolescent's self-esteem
Keywords: Psiholoģija