Benčmārkinga pielietojums SIA „J&G Veterinārais serviss” - Tinte, Linda (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba autore ir Linda Tinte. Darba nosaukums – “Benčmārkinga pielietojums SIA “J&G veterinārais serviss”. Darbs izstrādāts uz 63 lappusēm, satur 11 attēlus un 14 tabulas. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt benčmārkinga būtību un pielietojumu SIA “J&G veterinārais serviss”, izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus veicamajiem pasākimiem uzņēmuma darbības uzlabošanai. Bakalaura darbs sadalīts četrās nodaļās: benčmārkinga vispārīgs raksturojums, benčmārkinga veidi, benčmārkinga projekta īstenošana dažādu autoru skatījumā, benčmārkinga realizācija SIA “J&G veterinārais serviss”. Pirmajā nodaļā darba autore aplūkoja benčmārkinga definējumus, tā rašanās vēsturi, benčmārkinga principus un iespējamos ieguvumus no benčmārkinga procesa īstenošanas. Darba otrajā nodaļā tika pētīti dažādi benčmārkinga veidi un to iedalījumi. Autore aplūkoja benčmārkinga veidus atkarībā no analizējamiem objektiem: procesu, finanšu, darbības rezultātu, produktu un stratēģiju benčmārkingu. Tāpat, tika aplūkoti benčmārkinga veidi atkarībā no tā veikšanas mēroga: iekšējais un ārējais benčmārkings. Trešajā nodaļā autore pētīja benčmārkinga projekta īstenošanas procesu K.V. Gerberiha, T. Fostera un Foranda u.c. aturotu skatījumā. Bakalaura darba ceturtajā nodaļā tika aprakstīta benčmārkinga realizācija SIA “J&G veterinārais serviss”. Darba izstrādes gaitā pielietotās pētīšanas metodes: literatūras referatīvā analīze, novērojumi un grupēšana. Galvenā uzmanība darbā pievērsta benčmārkinga veidu iedalījumiem un benčmārkinga projekta īstenošanai. Bakalaura darba izstrādes gaitā tika apskatīti benčmārkinga teorētiskie jautājumi, izmantojot speciālo literatūru, periodikas izdevumus, likumdošanas aktus un internetu. Darba praktiskās daļas izstrādes gaitā tika apsekotas divas veterinārās klīnikas, aptaujāti uzņēmumu vadītāji, vērota un izvērtēta klīniku darbība.

The bachelor work is written by Linda Tinte. Title: “Application of benchmarking in ltd. “J&G veterinarais serviss”. Work contains 11 pictures and 14 figures. The aim of this work is to explore the core of benchmarking and describe the implementation of benchmarking in ltd. “J&G veterinarais serviss”, give conclusions and offer solutions for discovered problems. The bachelor work is divided into four parts: benchmarking in general, types of benchmarking, implementation of benchmarking in different authors point of view, realization of benchmarking project in ltd. “J&G veterinarais serviss”. In chapter one, author of the work considered different definitions of benchmarking, benchmarking history, overall benchmarking principles and possible gains of implementation of benchmarking. There where explored different types of benchmarking, on second chapter of the work. Two main classifications of types of benchmarking presented in this chapter are: classification what is based on the nature of activities to be compared and classification what refers to the situations it is to be applied in. Chapter three is dedicated to the study of implementation of benchmarking in different authors point of view. In chapter four, author of the work describes the realization of benchmarking project in ltd. “J&G veterinarais serviss”. In this work, main attention is dedicated to the classification of benchmarking types and to the process of benchmarking.
Application of benchmarikng in Ltd „J&G Veterinarais serviss” .
Keywords: Vadībzinātne