Oracle Forms un Oracle Reports izmantošana klienta lietojuma izstrādei - Peļņiks, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2012)
Vairākiem uzņēmumiem rodas vēlme mainīt, labot vai papildināt sistēmas funkcionalitāti, lai tā būtu vairāk atbilstoša viņu specifikai. Oracle Forms un Oracle Reports ir Oracle lietojumprogrammas izstrādes rīki, ar kuru palīdzību tika veidotas vairākas sistēmas, kuras izmanto vairākas organizācijas. Darba mērķis ir izstrādāt dažādu interesantu izmaiņu risinājumus sistēmai, kura nodarbojas ar dzelzsbetona produktu izstrādi, kā arī Oracle E-Business Suite programmatūras pakai, kas ļauj organizācijām vadīt galvenās biznesa darbības. Tiks aprakstīts šis process un izmantotās tehnoloģijas. Visi uzdevumi tika paņemti no reālas darba pieredzes. Rezultātā tika paveiktas un ieviestas produkcijā vairākas izmaiņas abās sistēmās.

Several companies have an intention to change, modify or add the functionality of system to make it more relevant to their specific. Oracle Forms and Oracle Reports are Oracle's application development tools through which a number of systems, which are used by a number of organizations, were formed. The objective is to develop a variety of interesting solutions of changes in system, which deals with the development of concrete products, and also changes in Oracle E-Business Suite software package that allow organizations to manage key business operations. This process and used technology will be described. All the tasks were taken from real job experiences. As a result a number of changes were complete and introduced into the production of both systems.
Customer application development using Oracle Forms and Oracle Reports
Keywords: Datorzinātne